İyi bir ağız ve diş sağlığı için tüm bireylerin en fazla altı ayda bir diş hekimine muayene olması önerilir. Bu hususta,
Konya diş hekimi denildiğinde ilk akla gelen kliniğimiz... Randevular arasında hekim gerekli uygulamaları yapar ve hastayı takibine alır. Ağız ve diş bölgesinde birçok problem belirti vermeden ortaya çıkabileceği için sadece diş ağrıdığında veya şikayetleriniz olduğunda değil rutin olarak diş hekiminizi ziyaret etmeniz önerilir. Konya da diş hekimlerimizle en profesyonel hizmeti ve ortamı sizin için sunmaya çalışmaktayız.
Diş Çekimi
Daimi dişlerin ağzımızda ömür boyu kalmasını istesek de belli nedenlerden dolayı çekilmesi gerekebilir. Çok büyük travma görmüş dişler, kanal tedavisiyle kurtarılamayacak dişler, diş eti rahatsızlıklarından dolayı ve bazen de diş teli tedavisi öncesinde çekim gerekebilir. Diş çekimi yapılıp yapılmayacağı ve dişin durumu için en iyi öneriyi hekiminiz verir. Bir diğer önemli husus da dişler çekildikten sonra bölgeye yeni bir diş yaptırmanızdır (implant ya da köprü). Eğer yeni diş yapımı ertelenirse komşu dişler bölgeye devrilebilir ve yıldan yıla da bölgede kemik erimesi oluşabilir. Kliniğimizde hijyenik ve modern şartlarda tüm diş hekimliği uygulamaları hakkında ücretsiz bilgi alabilirsiniz. Bir diğer önemli husus da dişler çekildikten sonra bölgeye yeni bir diş yaptırmanızdır (implant ya da köprü). Eğer yeni diş yapımı ertelenirse komşu dişler bölgeye devrilebilir ve yıldan yıla da bölgede kemik erimesi oluşabilir. Kliniğimizde hijyenik ve modern şartlarda tüm diş hekimliği uygulamaları hakkında ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
Diş Taşı Temizliği
Dişler fırçalanmadığında veya düzgün fırçalanmadığında plak oluşur. Bekleyen bu plakta mineraller organize olur ve diş taşına dönüşür. Diş taşı diş eti ve diş sağlığına olumsuz etkileri vardır. Dişlerde kemik kaybına yol açabilir, kötü ağız kokusuna yol açabilir ve bazı ciddi kardiovasküler rahatsızlıklarla ilişkilendirilmişlerdir. Diş taşı temizliği diş hekimi yapar ve diş etlerini sağlığına kavuşturur. Halk arasında yanlış bilindiği gibi diş taşı temizletmek zararlı değildir. Aksine 6 ayda bir mutlaka kontrol ettirmenizi öneririz. Dişlerde kemik kaybına yol açabilir, kötü ağız kokusuna yol açabilir ve bazı ciddi kardiovasküler rahatsızlıklarla ilişkilendirilmişlerdir. Diş taşı temizliği diş hekimi yapar ve diş etlerini sağlığına kavuşturur. Halk arasında yanlış bilindiği gibi diş taşı temizletmek zararlı değildir. Aksine 6 ayda bir mutlaka kontrol ettirmenizi öneririz.
Dolgu
Dişler fırçalanmadığında dişlerde çürük adı verilen demineralize alanlar meydana gelir ve burada bakteri üremeleri başlar. Diş dolguları da dişlerdeki boşlukları doldurmaya yarayan yapay malzemelerdir. Bazen çürük nedeniyle yapılacağı gibi bazen de kırık ve hasarlı dişleri tamir etmek için yapılabilir. Dolgu malzemelerinin de gelişmesiyle birlikte günümüzde çok estetik başarılı dolgular yapılabilmekteyiz.